15.06.2022

In­­­vi­­­ta­­­ti­on to IN­­­CHER col­­­lo­qui­um: Re­­se­ar­cher in­­­de­­pen­­dence - con­ce­p­­tua­­liza­t­i­on, me­a­­su­­re­­ment, and im­­pli­­ca­­ti­ons for re­­se­­arch fun­­­ding.

Dr. Torger Möller, Deutsches Zentrum für Hochschul- und Wissenschaftsforschung [DZHW], Berlin. Research Colloquium 22.06.2022, 16.30–18.00, INCHER.

Researcher independence is an ambivalent concept. On the one hand, young researchers should become more and more independent of their former supervisors. On the other hand, research is increasingly characterized by collaborations. How to bring this ambivalence of researcher independence into a coherent concept and how to measure it? Does the degree of independence have an impact on funding decisions and scientific careers?

INCHER-Colloquium in Summer Semester 2022 – Research Colloquium 22. Juni 2022, 16.30–18.00, INCHER, Universität Kassel, Mönchebergstraße 17, Sitzungsraum 4102, 34125 Kassel (hybrid-event)

Die Vorträge sind als Hybrid-Veranstaltungen geplant. Präsenz- und Zoom-Teilnahme nur nach vorheriger Anmeldung (koch@incher.uni-kassel.de).
Die Einwahlinformationen erhalten Sie zeitnah zu den jeweiligen Vorträgen.

Zur Präsenzteilnahme gelten die Corona-Regelungen der Universität Kassel.