Titel: Orientierungswoche / Orientation Week
Veranstalter: International Office - Welcome Centre
Ort: Campus Holländischer Platz
Beschreibung:

Die Universität Kassel bietet ein spezielles Betreuungsprogramm für internationale Studierendeim ersten Semester und Promovierende an. Studentische Tutorinnen und Tutoren gestalten vor dem offiziellen Studienbeginn eine Einführungsphase, die internationale Studierende und Promovierende bei dem erfolgreichen Start in das Studium oder der Promotion unterstützt.

In dieser Zeit werden Sie von Tutorinnen und Tutoren betreut, erfahren alles über das Studium und der Promotion an der Universität und knüpfen erste freundschaftliche Kontakte.

Information und Anmeldung: www.uni-kassel.de/go/owoche

---------------------

The University of Kassel offers a special programme for the support of international first semesters and researchers. Student tutors organize an introductory orientation week before courses officially start to support international students and researchers in successfully transitioning into their studies or research.

The orientation week begins with a formal welcome, after which you will be guided and supported by tutors in learning about studying and researching at the University of Kassel. During this week, you will also be in contact with other international students and university staff.

The tutors will also provide insights into living in Kassel and Germany. They will organise excursions, including visits to museums, famous landmarks and other events in Kassel and the surrounding area.

Information and Registration: www.uni-kassel.de/go/oweek