Peer-reviewed journal articles

Monograph

  • Banse, M., Zander, K., Babayan, T., Bringezu, S., Dammer, L., Egenolf, V., Göpel, J., Haufe, H., Hempel, C., Hüfner, R., Millinger, M., Morland, C., Musonda, F., Partanen, A., Piotrowski, S., Schaldach, R., Schier, F., Schüngel, J., Sturm, V., Szarka, N., Thrän, D., Weimar, H., Wilde, A., and Will, S. (2020): A biobased future in Germany - scenarios and societal challenges. Braunschweig: Johann Heinrich von Thünen Institute. Online at: https://www.thuenen.de/media/institute/ma/Downloads/BEPASO-Broschuere.pdf

Book chapter

  • Möstl, A. and Zander, K. (2023): Wie denken Kantinengäste über Menüs mit Öko-Fleisch? Eine qualitative Untersuchung am Beispiel Betriebsgastronomie. In: Mau, G., Schuhen, M. und Froitzheim, M. (Hrsg.): Verbraucherforschung zwischen Empowerment und Verletzlichkeit. Verbraucherrelevante Zukunftsfragen aus der Perspektive der Wissenschaft und Praxis. Wiesbaden: Springer Gabler, p. 95-114. https://doi.org/10.1007/978-3-658-41247-0_8.

  • Hempel, C., Will, S. and Zander, K. (2023): Using Q Methodology for identifying societal viewpoints on bioeconomy. In: Reinermann, J., Kamlage, J., de Vries, N., Goerke, U., Oertel, B. und Schrey, S.D. (Hg.) Zukünfte nachhaltiger Bioökonomie. Neue Ökologie Band 5. Transkript, Bielefeld. 91-103.

  • Hamm, U. and Zander, K. (2022): Marketing. In: Wachendorf, M., Bürkert, A. and Grass, R. (Eds.) Ecological Agriculture. UTB, pp. 274 - 284.

  • Herzig, C., Hamm, U. and Zander, K. (2022): International trade in organic products. In: Wachendorf, M., Bürkert, A. and Grass, R. (eds.) Organic agriculture. UTB, pp. 333 - 343.

  • Zander, K. (2022): Consumer acceptance. In: Wachendorf, M., Bürkert, A. and Grass, R. (Eds.) Organic agriculture. UTB, pp. 284 - 289.

Project reports

Praxis contributions