Luzerne

  • Blume, L., Hoischen-Taubner, S., Sundrum, A., 2021. Effects of alfalfa leaf mass as a part of organic feeding strategies on growth and slaughtering performance of dual-purpose roosters: a preliminary study. European Poultry Science 2021, TBD. https://doi.org/10.1399/eps.2021.341
  • Blume, L., Hoischen-Taubner, S., & Sundrum, A. (2021). Alfalfa - a regional protein source for all farm animals . Landbauforschung, 71(1), 1–13. https://doi.org/10.3220/LBF1615894157000
  • Blume, L., Hoischen-Taubner, S., Over, C., Möller, D., Sundrum, A., 2021. Status quo der nutritiven und ökonomischen Situation sowie Potentiale des Einsatzes heimischer Proteinträger auf ökologisch wirtschaftenden Geflügel- und Schweinebetrieben - Teil 2: Innerbetriebliche Wertschöpfungspotentiale des Fütterungsmanagements und des Einsatzes einheimischer Proteinträger. Berichte über Landwirtschaft - Zeitschrift für Agrarpolitik und Landwirtschaft 99, TBD. https://doi.org/10.12767/buel.v99i2.350
  • Wüstholz, J., Carrasco, S., Berger, U., Sundrum, A., Bellof, G., 2017. Fattening and slaughtering performance of growing pigs consuming high levels of alfalfa silage (Medicago sativa) in organic pig production. Livestock Science 200, 46–52. doi.org/10.1016/j.livsci.2017.04.004
  • Wüstholz, J., Carrasco, S., Berger, U., Sundrum, A., Bellof, G., 2017. Silage of young harvested alfalfa (Medicago sativa) as home-grown protein feed in the organic feeding of laying hens. Organic Agriculture 7, 153–163. https://doi.org/10.1007/s13165-016-0151-9
  • Hoischen-Taubner, S., Blume, L., Sundrum, A., 2016. Ermittlung des Futterwertes und der Verdaulichkeit der Blattmassen von Luzerne und verschiedenen Kleearten. http://orgprints.org/30426/ Schlussbericht